Jedzenie na wynos staje się coraz bardziej popularne. Rynek zamówień online rośnie z każdym rokiem. Według szacunkowych danych, za kilka lat połowa spożywanych posiłków będzie zamawiana przez Internet. Warto zadbać o odpowiednią jakość opakowań, w których dostarczana jest żywność. Jednym z rozwiązań są pojemniki do zgrzewu, które mogą zostać wykorzystane przez firmy cateringowe lub restauracje oferujące jedzenie na wynos.
Pojemnik do zgrzewu i jego zalety
Jedną z pierwszych zalet jakie posiada pojemnik do zgrzewu jest wygodna forma transportu. Mamy pewność, że dzięki szczelnie zamkniętym pojemnikom, zawartość, która się w nich znajduje, pozostanie w nim nadal. Jest to całkowicie bezpieczny i higieniczny sposób na dostarczenie posiłku do klienta.
Dodatkowa cecha, jaka wyróżnia ten produkt, to szczelny zgrzew utrzymujący temperaturę jedzenia w pojemniku. Zdarza się, że na dostawę jedzenia trzeba czekać sporą ilość czasu. Ma to związek z dużą ilością zamówień przez restaurację. Mimo, iż kurierzy posiadają specjalne torby z dodatkową izolacją, to warto, aby posiłki podtrzymywały temperaturę jedzenia jeszcze dłużej.
Nowoczesne pojemniki bez problemu możemy stosować w mikrofalówce. Wystarczy zdjąć folię z opakowania, umieścić posiłek w mikrofalówce i podgrzać w maksymalnej temperaturze 220⁰C. Odpowiednio zapakowany pojemnik, dzięki funkcji zgrzewania, wydłuża przydatność żywności do spożycia.
Sposób na ograniczenie plastikowych opakowań
Opakowania street food to metoda na ograniczenie zużycia plastiku na naszej planecie. Wyprodukowane z naturalnych materiałów, są alternatywą dla plastikowych opakowań i serwowanych w nich posiłkach przez food trucki i restauracje mających w swojej ofercie jedzenie na wynos.
Wytrzymałe, papierowe opakowania znajdą swoje zastosowanie również przy okazji festynów i pikników, gdzie jest dostępne popularne jedzenie w przyczepach gastronomicznych.
Dzięki papierowym pojemnikom transport kanapek, burgerów, zapiekanek czy frytek będzie wygodniejszy, a konsumpcja takiego posiłku znacznie bardziej komfortowa. Temperatura jedzenia w takich opakowaniach zostanie dłużej podtrzymana.
Stosowanie ekologicznych opakowań przez lokale gastronomiczne z pewnością zmniejszy ilość dostępnego plastiku. Wiele lokali już zdecydowało się na jego znaczące ograniczenie. W związku z rosnącym popytem na jedzenie na wynos, klienci będą oczekiwali, jakości dostarczanego posiłku, jak i jego formy podania.
Bartek
4 czerwca 2021U mnie w restauracji tylko zgrzewanych używamy. I faktycznie, nic sie nigdy nie wylało ani nie przeciekło. Klienci zadowoleni i wracają, dostawcy nie marudzą. Polecam