wilk-masarski

Profesjonalny wilk masarski to podstawowe wyposażenie wielu masarni czy fabryk przetwórstwa mięsnego. Do czego służy? Jak wybrać odpowiedni model? Gdzie szukać wilków masarskich najwyższej jakości? O tym w dalszej części artykułu.

Wilk masarski – czym jest?

Wilki masarskie są niezastąpionymi urządzeniami, które od wielu lat chętnie wykorzystywane są w branży mięsnej, a także spożywczej. Służą one do mielenia (rozdrabniania) mięs różnego rodzaju. W zależności od modelu oraz możliwości wilk masarski może poradzić sobie również ze zmieleniem innych artykułów spożywczych jak ryby, sery czy warzywa. W urządzeniach wykorzystywane są różne rodzaje sit i szarpaków, dzięki którym można uzyskać odpowiednią gradację każdego wyrobu.

Wilki masarskie do masarni i nie tylko, czyli gdzie jeszcze znajdują zastosowanie?

Już sama nazwa wskazuje, że wilki masarskie są przeznaczone do użytku w masarniach i innych zakładach przetwórstwa mięsnego. Dzięki swoim szerokim możliwościom rozdrabniania doskonale świetnie sprawdzają się również w innych lokalach gastronomicznych. Wilki masarskie spotkać można również w firmach cateringowych, sklepach mięsnych i spożywczych czy przetwórniach garmażeryjnych.

Profesjonalny wilk masarski – na co zwracać uwagę przy zakupie?

Myśląc o zakupie wilku masarskiego, warto kierować się kilkoma parametrami, które świadczą o jakości i wydajności maszyny. Pamiętaj, że odpowiednio dobrana maszyna pozwoli zachować ciągłość pracy zakładu. Na co więc zwracać uwagę przed kupnem wilków masarskich? Pamiętaj o tym, że mocna, odporna na codzienną eksploatację, a także zapewniająca odpowiedni poziom bezpieczeństwa maszyna masarska typu wilk sprawi, że praca będzie nie tylko wydajna, ale również i bezpieczna. Dlatego przed zakupem sprawdź takie parametry jak m.in.:

  • moc silnika,
  • wydajność pracy,
  • materiał wykonania,
  • pojemność zbiornika,
  • dodatkowe zabezpieczenia.

Eryfood – używane wilki masarskiej najwyższej jakości

Szukając wydajnych wilków masarskich, warto zaopatrzyć się u sprawdzonych i cenionych dostawców urządzeń dla masarni. Takim przedsiębiorstwem jest ERY Food Machinery, czyli firma, która od lat specjalizuje się w sprzedaży, kupnie, a także naprawie różnych maszyn do przemysłu mięsnego i spożywczego. ERY w swojej ofercie posiada różne maszyny masarskie, wśród których znajdują się m.in. wilki. Na stronie ERY Food Machinery dostępne są różne modele tych sprzętów, które pochodzą od renomowanych producentów takich jak m.in. Velati, Kolbe czy Kramer & Grebe. W asortymencie ERY znajdują się niezawodne urządzenia o różnej wydajności i mocy, które świetnie odnajdą się zarówno w mniejszych, jak i większych zakładach przetwórstwa mięsnego, a także lokalach gastronomicznych.

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Required fields are marked *

Array