restauracja_hotelowa

W większości obiektów hotelowych prężnie funkcjonują restauracje oferujące konkretny typ dań, zazwyczaj ściśle powiązanych z charakterem danego hotelu. Stołowanie się w nich podczas pobytu w hotelu, jak również jako gość z zewnątrz, to doskonały pomysł, gdy pragnie się świeżego, ciekawego doświadczenia kulinarnego, z dużym naciskiem na przyjemność płynącą z możliwości chłonięcia specyfiki danego lokalu.

Hotel butikowy Warszawa – czym jest i dlaczego warto go odwiedzić?

Hotele butikowe to w Polsce całkiem nowy termin, który jednak zyskuje z roku na rok na popularności. W odróżnieniu od hoteli sieciowych wyróżniają się one bardzo ekskluzywnym klimatem – wnętrzami kreowanymi przez projektanta, bardzo ścisłym stylem aranżacji oraz prowadzenia obiektu, restauracją, której dania nawiązują właśnie do tego nurtu. Z pewnością nie można się tam spodziewać sztampowych wnętrz, nudnych mebli i sztampowego podejścia do wyżywienia w hotelowej restauracji. Jeśli chodzi o oryginalny hotel butikowy Warszawa może poszczycić się takimi miejscami, do których wchodząc, masz wrażenie pozostawienia całego świata zewnętrznego za drzwiami i zanurzenia się w swoistej atmosferze danego hotelu. Butikowe hotele są jedyne w swoim rodzaju i zaspokajają wielowymiarowe potrzeby osób, które je odwiedzają – nie tylko w kwestii noclegu w bezpiecznym i komfortowym miejscu, ale również obcowania ze sztuką czy obcą kulturą – na przykład japońską.

Hotelowa japońska restauracja Warszawa – niepowtarzalne smaki

W większości hoteli funkcjonują dobre restauracje, które zazwyczaj mają w ofercie bufetowe śniadanie dla gości oraz możliwość korzystania z oferty à la  carte w godzinach popołudniowych. W wielu hotelach znajdują się w menu klasyki – dania mięsne czy wegetariańskie typowe dla kraju, w którym dany obiekt się znajduje. Zatem jeśli marzy Ci się typowa japońska restauracja Warszawa może Ci zaoferować dużo więcej, niż klasyczne sushi w typowo japońskim hotelu Nobu. To miejsce nie tylko kreowane w stylu japońskim, ale przede wszystkim założone przez japońskiego mistrza kuchni. To tam możesz zakosztować jego jedynych w swoim rodzaju popisowych dań, których nie znajdziesz nigdzie indziej. Nie zjesz tam schabowego ani nie napijesz się piwa, za to będziesz miał okazję poznać, czym jest doskonale przyrządzony stek wagyumi i napić się prawdziwej sake – to dużo więcej niż zwykły posiłek!

Dlaczego warto stołować się w restauracjach hoteli butikowych?

W hotelach butikowych całe know-how jest skoncentrowane wokół konkretnego stylu, nawiązującego do danego regionu, specyfiki budynku, w którym one funkcjonują, czy pochodzenia właścicieli. Przebywanie w nich jest zatem doświadczeniem, którego nie sposób powielić nigdzie indziej, w żadnych innych warunkach. To właśnie dlatego chcąc zakosztować typowego japońskiego minimalizmu w aranżacji wnętrz, być ugoszczonym w tradycyjny dla tego kraju sposób i spróbować typowej kuchni Kraju Kwitnącej Wiśni, warto udać się do hotelu butikowego, który z tego słynie.

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Required fields are marked *

Array