szafymrozniczeistolymroznicze

Profesjonalna kuchnia nie może sprawnie pracować bez odpowiedniego wyposażenia kuchennego. Szafy mroźnicze i stoły mroźnicze to niezbędne meble w każdej restauracji, pizzerii, sali weselnej czy firmie cateringowej. Przede wszystkim usprawniają pracę oraz pozwalają przechowywać żywność w odpowiednich warunkach, dzięki czemu zachowuje ona wszystkie swoje walory przez dłuższy czas.

Meble kuchenne idealne dla potrzeb każdego lokalu

Przechowywanie żywności w gastronomii wymaga zachowania wysokich standardów sanitarnych tak, aby zachowały wszystkie swoje wartości odżywcze i walory smakowe. Jednym z najlepszych sposobów na przedłużenie terminu przydatności produktów bez straty ich jakości jest mrożenie. Stoły mroźnicze i szafy mroźnicze to niezbędne wyposażenie gastronomii małej i dużej. Bez względu na to, które ze sprzętów znajdą się w kuchni najważniejsze, aby pochodziły od sprawdzonych producentów, którzy oferują najwyższej jakości sprzęt gastronomiczny.

Tego rodzaju wyposażenie kuchenne przede wszystkim powinno być wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Jest to materiał, który nie wchodzi w interakcję z żywnością, dzięki czemu ma neutralny wpływ na jej smak i zapach. Dodatkowo cechuje się wysoką odpornością na zarysowania i uszkodzenia mechanicznie. Co więcej, jest odporny na korozję spowodowaną wilgocią oraz wyjątkowo łatwy w czyszczeniu. 

Stoły mroźnicze nie tylko do małej gastronomii

Stoły mroźnicze to niezbędne wyposażanie gastronomii. Wyglądem przypominają tradycyjne szafki i zbliżone są pod względem funkcjonalności do stołów chłodniczych, w których można przechowywać schłodzone produkty. To co je od nich odróżnia to temperatura, która panuje w jego szafach. W zależności od modelu, waha się od -10 do nawet -22 stopni Celsjusza. Takie warunki pozwalają przechowywać głęboko zamrożoną żywność przez długi czas bez obawy utraty jej jakości. Dodatkową funkcjonalnością tych sprzętów jest schłodzony blat, który umożliwia przygotowywanie posiłków lub ciasta na pizzę, zapewniając im optymalne warunki, co zapobiega obeschnięciu. Stoły mroźnicze to idealne wyposażenie gastronomi, w której każdy metr wolnej przestrzeni jest na wagę złota. Ich niewielkie rozmiary sprawiają, że doskonale wkomponują się w najmniejszą kuchnię, a przy tym zapewnią jej idealne warunki do pracy.

Szafy mroźnicze – niezbędne wyposażenie profesjonalnej kuchni

Szafy mroźnicze to jedne z najpopularniejszych sprzętów, bez których nie może obyć się żaden lokal gastronomiczny. Tak jak w przypadku stołów mroźniczych wyposażone są w wiele funkcjonalności — elektroniczny regulator temperatury, automatyczne odszranianie i odparowanie kondensatu, samodomykacz, wyłącznik wentylatora chłodnicy i wiele innych. Szafy mroźnicze służą do przechowywania głęboko zmrożonej żywności w temperaturze od -10 do – 22 stopni i doskonale sprawdzają się zarówno w powierzchniach magazynowych, jak i w kuchni, w której panuje wysoka temperatura. Dostępne są w wielu rozmiarach, dlatego stanowią idealne wyposażenie kuchni dużej restauracji, jak i lokalu o małej powierzchni. Szafy mroźnicze mogą być jedno lub dwudrzwiowe i są przystosowane do pracy w temperaturze do + 40 stopni Celsjusza, dlatego też sprawdzą się w gorących warunkach panujących w kuchni niejednej gastronomii.

Related Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Required fields are marked *

Array